maandag 4 april 2016

Bleached – 'Welcome the worms': snedige, melodieuze gitaarrock

Vergeleken met garagepunkdebuut 'Ride your heart' komt Bleached op hun nieuwste krachtiger, voller en wat killer voor de dag. 'Welcome the worms' is dan ook een post break-up plaat die geregeld onvervaard de morbide kant uitzwenkt en zo aangeeft dat frontvrouw Jennifer Clavin in een soort hedonistisch escapistische roes best wel diep gezeten heeft.


Met onvervalste 'Sympathy for het devil' backings en een sterk naar 'Paranoid' verwijzende riff na het bruggetje geeft het viertal uit Los Angeles op de opzwepende opener 'Keep on keepin' on' onmiddellijk aan hun melodieuze punkrock zowel qua reikwijdte als instrumentale dichtheid gestoffeerder te presenteren dan voorheen. Terwijl deze standaard rockinvloeden niet zelden Joan Jett in herinnering roepen, blijven tegelijkertijd toch ook The Ramones rondspoken op deze langspeler; zij het eerder op de wijze van Joey Ramone's postume ‘…Ya Know?', waarop broer Mickey Leigh met behulp van groepsleden en producers van onder ander The Smithereens en Cheap Trick een resem songs in progress van Joey alsnog een definitief rock-'n-rollkleedje aan trok.

Afgewerkt door een met de eighties flirtende productie zet Bleached helemaal in op stevige riffs, soepel flitsende solo's, popgevoelige zanglijnen en aanstekelijke refreinen. Het tempo wordt consequent strak, catchy en hoog gehouden en vindt eigenlijk enkel een rustpunt op het als voorlaatste passerende nummer 'I'm all over the place (mystic mama)'.

'Welcome the worms' grossiert in snedige gitaarrock met een flink oog voor melodie die zijn wortels alsnog verankerd houdt in garagepunk.

Bleached live aan het werk zien kan binnenkort onder meer in Amsterdam (Bitterzoet, 20.05), Eindhoven (Stroomhuis, 21.05) en Antwerpen (Het Bos, 28.05).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten