zaterdag 16 april 2016

Scott Yoder in Live Club (Luik) op 15.04.16

Sinds goed anderhalf jaar opereert Scott Yoder onder eigen naam, wat niet weg neemt dat hij ondertussen een volledige band rond zich verzamelde waar ook The Pharmacy-overlevende Stefan Rubizc deel van uitmaakt. Met twee ep's en een eerste langspeler op relatief korte tijd genereerde het project reeds een stevige output die ze nu voor het eerst in Europa komen voorstellen. De intimistische Luikse Live Club blijkt alvast een perfecte setting om het doorleefde singer-songwritermateriaal volledig tot zijn recht te laten komen.


Aanvattend met hetzelfde openingstrio als op plaat legt het viertal op het glammy 'Silver boy' meteen een rond Yoders twelve-string gecentreerde, meeslepende totaalsound neer, waarna de bevrijd overkomende frontman zich tijdens 'Songs to strangers' al snel theatraal croonend tussen het publiek begeeft dat hij zelfs vanop zijn knieën toezingt. Terwijl Rubizc de meest diverse stijlen uit zijn keyboards tovert en zo mee het geheel uiterst levendig houdt, en gitarist Conor Kiley geregeld voor een lichte americana-toets zorgt, geeft de uitermate sterke, op de sixties leest geschoeide, Italiaanse drummer Giacomo onvervaard het ritme aan. Dat ze pas enkele dagen voor de start van hun Europese tour voor het eerst met deze jongeling samen speelden, is er allerminst aan te horen.

Aangevuld met een cover van The Byrds ('One hundred years from now') en 'Where are they now?' uit 'The Tresspasser' passeert nagenoeg heel 'Looking back in blue' de revue. Door bijvoorbeeld 'Alien' opmerkelijk steviger dan de studioversie te brengen en 'Who am I?' dan weer als breekbaar duet tussen Yoder en Kiley creëert de band een gevarieerde dynamiek die het groovende optreden van begin tot overtuigende afsluiter 'Children's games' immens boeiend houdt. In zijn geheel brengen Scott Yoder & co sfeervolle, oprechte en begeesterende show die de sterkte van de nummers volledig in de schijnwerpers plaatst.

Wie er gisteren niet kon bij zijn krijgt vanavond een herkansing in Brussel (Bar du Matin).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten