vrijdag 31 juli 2015

Bikini Kill brengt 'Revolution girl style now' opnieuw uit

Na ruim 24 jaar zal Bikini Kills debuut voor het eerst in een andere vorm dan op cassette verkrijgbaar zijn. Via hun eigen label verzorgen de Riot Grrrlboegbeelden immers een heruitgave van 'Revolution girl style now' die je je vanaf eind september ook digitaal, op plaat en op cd kan aanschaffen.

Naast onder andere 'Feels blind', 'Suck my left one' en 'Carnival' vonden ook 3 tot nog toe onuitgegeven nummers hun weg naar de plaat waardoor het totaal aantal songs op 11 komt. De originele opnames krijgen een nieuwe mix (en mastering), maar aangezien het studiowerk uitbesteed werd aan Fugazi’s Guy Picciotto kan je er gerust op vertrouwen dat het album geenszins al te proper uit zal draaien en dat de originele rauwe kracht misschien zelfs beter tot zijn recht zal komen.

Daarnaast worden Kathleen Hanna en Kathi Wilcox sinds een tijd met hun huidige band The Julie Ruin geregeld in de studio gespot, waardoor ook vanuit die hoek als het even meezit dit najaar nog wel een release te verwachten valt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten