donderdag 23 juli 2015

Kidcat Lo-Fi – '4 Seasons': zonder meer leuk

Wie wel te vinden is voor springerige folkpop is bij Kidcat Lo-Fi aan het juiste adres. De beloftevolle Oostenrijkse singer-songwriter laat zich begeleiden door een standaard rockbezetting wat ze in staat stelt met haar vrolijk huppelende melodieën verschillende richtingen in te slaan.

Meer dan vier zijn er daarvan niet nodig voor de '4 Seasons'-ep, één voor elk seizoen met name. Waar de puntige indierocker 'Hate summer' het krachtigst voor de dag komt en misschien wel het meest aanspreekt, krijgt 'Sounds like my favorite season' (herfst) boven een voorzichtige marskadans een wat jazzy inkleuring, drijft 'Winter love song' overtuigend op een swingritme en draagt een licht pulserende funkgroove opener 'Spring is a nasty bitch'. De soepele, zich in de bovenste toonregionen bevindende vocalen scheren constant hoge toppen, en elk nummer op zich draait op zijn eigen manier aanstekelijk catchy uit.

De (op het eerste zicht) minder gangbare voorkeur voor de koude en donkere periodes van het jaar die thematisch wordt uitgedragen, valt wat mager uit, en neigt alsnog iets te fel naar de clichésfeer.
Daar het geheel tongue in cheek wordt gebracht en de muzikale omkadering uitblinkt in toegankelijkheid, komt de frontvrouw hier echter tot op zekere hoogte nog mee weg.

Hoewel toch een zekere onderhuidse melancholie doorheen het conceptplaatje waait, weet Kidcat Lo-Fi wel de gimmick van het hele opzet eigenlijk nauwelijks te overstijgen. In combinatie met de propere, brave en vakbekwaam degelijke uitwerking, blijft de eindbeoordeling hierdoor op 'leuk tout court' steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten