zaterdag 18 juli 2015

Nieuw werk van Pleasers, Warm Soda en Melton solo

Zoals hij onlangs zelf vooropstelde is Matthew Melton vanuit thuisbasis Austin onmiddellijk flink uit de startblokken geschoten na Warm Soda's laatste Europese tour. Dat hij er niet de man naar is om lang op zijn lauweren te blijven rusten, bewijst de stroom aan releases die hij zopas op de wereld los liet.

Om te beginnen loste Warm Soda als tweede single uit 'Symbolic dream' een kersverse videoclip voor het melancholisch aanstekelijke 'Cryin' for a love'. Naar goede gewoonte wordt voluit op een retro-feel ingezet, en dat gitarist Max Eaton, die de band niet langer kon combineren met zijn familiale verplichtingen, nog prominent figureert (met ondermeer een uitdagende middenvinger helemaal op het eind) laat ons vermoeden dat de beelden reeds enige tijd geleden ingeblikt werden.Terwijl Melton voor Warm Soda een nieuwe muzikale richting in gedachten heeft, leunt het eerste wapenfeit van Pleasers, dat de frontman oprichtte met zijn oude vriend Ben Tipton op bas, erg dicht aan bij de poppy garagepunk van eerstgenoemden. Het snedige, rebelse en onverminderd catchy 'Reject teen' had met name zo op pakweg 'Someone for you' terecht gekunnen. 

Vermits 'No place to fall' wordt gepresenteerd als slechts een b-kant van een binnenkort te verschijnen Warm Soda-single, tasten we voorlopig nog in het duister in hoeverre het de te verkennen horizonten representeert. Aangedreven door een loomfunky baslijn en een mechanisch aanvoelende kadans merken we alleszins een trippy accentverschuiving op.

De meest verrassende worp vinden we, tenslotte, in een voorproefje uit Meltons binnenkort te verschijnen solo-langspeler, waarop soundsgewijs volop de kaart van jaren 80-poprock wordt getrokken, een beetje te vergelijken met de evolutie op de Dum Dum Girls' laatste plaat, al horen we er ook een vleugje Steve Miller-psychedelica in. Op het meeslepende 'Too many hearts lack lovers' bezingt Matthew Melton op de hem kenmerkende, van een weemoedige twist voorziene manier de ware liefde.

Het enige waar we voorlopig dus nog niets van hoorden is de eveneens aangekondigde nieuwe band met zijn vrouw Doris. We hebben zo het gevoel dat ook dit niet al te lang op zich zal laten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten