zondag 26 juli 2015

The Teardrops – 'The teardrops': catchy hooks & lijzige zanglijnen

In vergelijking met hun twee jaar oude debuut 'Mission to Mars' verbergen The Teardrops op hun derde worp de traditionele Amerikaanse folk, country en onversneden rock-'n-roll invloeden wat dieper onder een hedendaags, puntig garagerockjasje. Al staat met 'Paperplane' alsnog een authentieke Bo Diddley-beat op deze zelfgetitelde ep van de Amsterdammers.


Boven een steevast bezwerend primitieve kadans weet het trio een aantal catchy hooks neer te leggen die worden afgewerkt met de voor lo-fi gitaarrock typisch wat lijzige zanglijnen van Jaap Elzenga. Een extra troef heeft de band in handen met de uitstekende vocalen van drumster Hester den Boer die niet alleen in staat is een aantal kwikzilveren backings neer te leggen, maar even moeiteloos de lead kan dragen. Zo treedt ze op het weemoedige 'Knocked on your door' – dat als het relatieve rustpunt van het album kan beschouwd worden – overtuigend in duet met de frontman die hier bewijst ook als crooner prima uit de verf te komen.

Doorgaans schuurt en knispert het allemaal wat harder, waardoor 'The teardrops' zich in zijn geheel presenteert als een interessante, gevarieerde en aanstekelijke alternatieve rockplaat die, mede door de heldere en organische productie, uitermate fris voor de dag komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten