zondag 30 juni 2019

Feels in Botanique (Brussel) op 29.06.19


Sinds de release van het uitmuntende 'Post Earth' eerder dit jaar gaat het met de populariteit van Feels duidelijk in stijgende lijn. Stond het kwartet uit L.A. tijdens hun vorige passage in België nog in het kleinschalige Gentse café Aap, mogen Laena Geronimo & co goed drie maanden later het podium van de Witloof Bar in de Botanique betreden. Ondertussen kreeg gitariste Shannon Lay een contract als soloartieste aangeboden door Sub Pop waardoor ze het momenteel te druk heeft mee op tour te trekken door Europa.


Haar vervangster kwijt zich echter uitstekend van haar taak waardoor het voor Feels kenmerkende geraffineerd spelen met de dynamiek even impressionant kan aangehouden worden als voorheen. Opener 'Tell Me' is daar meteen een goed voorbeeld van. Het nummer vangt laidback, catchy groovend aan om scherp en overdonderend los te barsten in het refrein. Wie dacht dat het niet daarna heftiger kon nog merkt zich vergist te hebben als het viertal alsnog een tandje weet bij te steken tijdens de eindclimax.

Met songs als 'Car' 'Find a Way' en 'Slippin' grossieren de Amerikanen als vanouds in van tempo- en genrewissels bol staande gitaarrock. Het prachtig slepende 'Flowers' vormt een rustpunt, en tijdens 'Tollbooth' laat frontvrouw Geronimo eenmalig haar gitaar voor wat ze is om zich enkel met een microfoon tussen het publiek te begeven.

Het zich episch ontwikkelende 'Post Earth' zet de zinderende finale in die een kernachtig orgelpunt krijgt in de snedige punkrock van 'Deconstructed'. Als de band vervolgens gedecideerd terug het podium op geroepen worden voor een bisronde verrassen ze met een geslaagde cover van Nirvana's 'Aneurysm' die instrumentaal even krachtig voor de dag komt als het origineel en een eigen twist krijgt door Geronimo's helder croonende vocalen.

Met een energieke, gevarieerde en meeslepende show weet Feels aldus moeiteloos te overtuigen.

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten