dinsdag 25 juni 2019

Julia Shapiro – 'Perfect Version': logisch solodebuut


Met opener 'Natural' bewijst Julia Shapiro meteen dat ze op solodebuut 'Perfect Vision' allerminst van plan is haar leidende rol in Chastity Belt te verhullen. Samen met 'Around the Block' sluit dit nummer immers qua kadans, gehanteerde zangstijl en songopbouw dicht aan bij Shapiro's groepswerk, zelfs op het vlak van in elkaar verstrengelende gitaarpartijen.


Neem je echter de hele plaat in beschouwing, merk je evenwel duidelijk de nood aan een apart project. De dynamische climaxen en losbarstingen blijven namelijk achterwege, wat het geheel ingetogener, trager en ijler maakt. Met zijn galmende gitaarmuurintro wekt een nummer als 'Harder to Do' wel voor even de indruk steviger voor de dag te zullen komen, om je alsnog op het verkeerde been te zetten met een intimistisch, breekbaar vervolg.

Terwijl het album grotendeels bevolkt wordt door spaarzaam gearrangeerde lofi-singersongwriterstuff, slaat de titelsong een jazzy richting in, en springen op het dreampopperige 'Shape' de zweverig vocalen in het oog. Met de contemplatieve, wat sombere, een plaats in het leven zoekende thematiek, vindt 'Perfect Version' overigens weer wel aansluiting bij Chastity Belts laatste.

Aldus komt Julia Shapiro met een logische soloplaat op de proppen die het eerder moet hebben van minimalistische sfeerschepping dan van energetische dynamiek.

Julia Shapiro live aan het werk zien kan dit najaar als kwart van Chastity Belt in onder meer Utrecht (Ekko, 09.10) en Antwerpen (Kavka, 12.10).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten