dinsdag 2 april 2019

Huiskamerconcert Trapper Schoepp in Wevelgem op 01.04.19


Waar houdt Trapper Schoepp zich mee bezig als hij even wat vrije dagen heeft tijdens een drukgevulde Europese tour? Dan bezoekt hij als zelfverklaarde amusement park-afficionado een lokaal pretpark, en trakteert hij vervolgens een handvol gegadigden op een privaat huiskamerconcert.


Bijna drie weken geleden landde de getalenteerde moderne troubadour uit Wisconsin zonder begeleidingsband in Duitsland om solo en akoestisch een hele resem optredens te openen voor Xtra Mile Recordings-labelgenoten Skinny Lister, wat logischerwijze voor een in tijd beperkte set en niet altijd even makkelijke performomstandigheden zorgt. Alvorens het vasteland in te ruilen voor het Verenigd Koninkrijk krijgen enkele gelukkigen echter alsnog de kans om Schoepp in een meer relaxte setting aan het werk te zien ergens tegen de Franse grens in het verre westen van Vlaanderen.

Als Trapper tijdens openingsnummer 'Ballad of Olof Johnson' geconfronteerd wordt met een niet al te stabiele geluidsinstallatie en snel besluit de hele show volledig onversterkt af te werken, krijgt het geheel meteen een nog intiemer annex unieker cachet mee. De betrokkenheid tussen publiek en artiest stijgt nog dat tikkeltje hoger, en je krijgt alle schakeringen van Schoepps kenmerkende stemtimbre in hun volle natuurlijkheid mee. Na het in deze opstelling perfect gedijende 'Ogallala', prijst de Amerikaanse singersongwriter middels de Bob Dylan-samenwerking 'On, Wisconsin' een eerste keer overtuigend nieuwe plaat 'Primetime Illusion' aan.

Schoepp is goed bij stem, speelt accuraat en spitant gitaar, voelt zich duidelijk helemaal in zijn sas, en doorspekt de hele show met talrijke anekdotes. Zo blijkt 'Shakedown' te handelen over de verhoogde militaire activiteit in het Amerikaanse luchtruim tijdens het Trump-tijdperk, en eerste “hit” 'Tracks' over een schoolvriend die zich na het afstuderen buiten de maatschappij besloot te plaatsen. Verder kom je ook te weten dat het nieuwe album in grote mate getriggered werd door de dood van Tom Petty. Schoepps muzikale held krijgt dan ook een gepast eerbetoon in de vorm van een pakkende, ingetogen cover van 'Walls'.

Met nog een The Rolling Stones song ('Dead Flowers') op het menu, put de setopbouw verder zowat evenwichtig uit al Schoepps releases, waarbij ook ep 'Bay Beach Amusement Park' en debuut 'Run, Engine, Run' allerminst uit het oog worden verloren. Voor de finale met ondermeer het opzwepende 'Freight Train' krijgt de artiest extra ondersteuning op drums en saxofoon (de geluidsinstallatie blijkt ook ineens weer te werken) van enkele gastheren. Als kers op de taart volgt hierop als druk gesolliciteerde bis een licht jazzy versie van 'Zippin Pppin', waarmee Trapper Schoepp een even sympathieke als unieke avond, die de aanwezigen zich nog lang als memorabel zullen heugen, besluit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten