woensdag 10 april 2019

Cherry Glazerr in Botanique (Brussel) op 09.04.19


Ter promotie van het recente 'Stuffed & Ready' werkt Cherry Glazerr momenteel een uitgebreide Europese tour af. In de Witloof Bar van de Botanique blijkt dat zonder de op plaat nog figurerende Devlin O'Brien te zijn die blijkbaar zonder al te veel ruchtbaarheid werd vervangen door een bassiste.


Van bij opener 'Ohio' valt de discrepantie op tussen het krachtige, met veel gevoel gebrachte gitaarwerk en de ijle, in reverb gedrenkte vocalen, een recept dat voor het trio uit LA echter wonderwel werkt. Spilfiguur Clementine Creevy wekt een ontspannen indruk, kiest – al te gekke capriolen en mimieken achterwege latend – voor een (nog altijd dynamische) no-nonsense aanpak en laat de muziek voor zichzelf spreken.

Nu ook Sasami Ashworth niet langer van de partij is, komen de synths – enkel indien echt noodzakelijk – als samples vanuit de mixtafel. Hetzelfde geldt voor de backingvocalen, en zelfs sporadisch voor een electronische beat. Dit is onder meer het geval bij 'Self Explained' waarvan de frontvrouw beweert dat het haar favoriete nummer is om live te brengen. Waar de belangrijkste focus weliswaar op de nieuwe langspeler ligt, laat Creevy met onder meer 'Had Ten Dollaz', 'Grilled Cheese' en 'Trash People' (bij momenten zelfs teruggrijpend naar de periode toen ze nog als Papa Cremp door het leven ging) haar hele oeuvre uiteindelijk aan bod komen in de setopbouw.

Eén van Cherry Glazerrs sterke punten bestaat eruit dat het geheel, onder de vaak opgetrokken, indrukwekkende gitaarmuur, ten allen tijde groovend dansbaar blijft. Dit facet van de band wordt na een verschroeiend 'Sip O' Poison', dat de reguliere set besluit, nog eens extra in de verf gezet door het eerste bisnummer, zijnde een funky cover van LCD Soundsystems 'Time to Get Away'. Nadat vervolgens nog het explosieve 'Told You I'd Be With the Guys' ertegenaan wordt gegooid, zit de avond er definitief op, een avond waarop Clementine Creevy & co bewezen dat een vaak als uitgemolken gecatalogeerd genre als gitaarrock mits een flinke dosis originele songschrijverij gekoppeld aan een ongekunstelde oprechtheid heden ten dage nog altijd fris, opwindend en relevant voor de dag kan komen.

 https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten