maandag 25 maart 2019

Feels in Café Aap (Gent) op 24.03.19


Met de uitstekende nieuwe lp 'Post Earth' onder de arm hield het uit LA afkomstige Feels ergens halverwege het uitgebreide, goed gestoffeerde Europese luik van de promotour halt in het kleinschalige, volgepropte café Aap, alwaar ingang, podium en zaal een charmant in elkaar overlopend geheel vormen.


De focus van het optreden ligt evenwel niet eenduidig op de recentste plaat, maar verdeelt zich zowat evenredig over beide langspelers die Feels op haar actief heeft staan. Terwijl 'Runing's Fun' als opener wordt gebruikt om een indrukwekkende gitaarmuur te presenteren en het hieropvolgende 'W.F.L.' een (al is dat live wel relatief) meer ingetogen zijde van de band laat zien, staat de rest van het eerste deel van de set voornamelijk in het teken van snedige, krachtige gitaar- en punkrock om tijdens het middenstuk meer een postpunk en psychelische richting in te slaan en daarna voor de finale terug te vallen op eerstgenoemde genres.

Dit is evenwel enkel qua algeheel aanvoelen het geval, vermits de keren dat het uitmuntend op elkaar ingespeelde viertal geen contrasterende tempo of stijlwissels een song binnensmokkelt zeldzaam zijn, en ook het door haar opleiding als klassieke violiste sterk beïnvloede gitaarspel van frontvrouw Laena Geronimo uitblinkt in idiosyncratie. Shannon Lay speelt hier echter met enorm veel gevoel op in en creëert samen met Geronimo een weergaloos, van velerlei subtiliteiten in de dynamiek doorspekt gitaartapijt dat in al haar verscheidenheid perfect ondersteund wordt de energiek groovende, soepele ritmesectie. Daarenboven vinden de vocalen van beide gitaristen binnen de overdonderende totaalsound alsnog prominent hun plaats.

Door de niet bestaande scheiding tussen band en publiek staan al wat mensen, nog voor de laatste noot van afsluiter 'Close My Eyes' volledig is uitgestorven, al tussen de groepsleden om een praatje te slaan, waardoor een bisronde schier onmogelijk wordt. De reguliere speeltijd was echter ruim voldoende voor Feels om zich te bewijzen als uiterst getalenteerde, superinteressante band in de alternatieve gitaarrockwereld.

Wie er niet bij kon zijn krijgt vanavond een herkansing Feels live aan het werk te zien in Luik (25.03, La Zone).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten