donderdag 4 april 2019

Ex Hex – 'It's Real': vluchtig


Nog meer dan op het vijf jaar oude debuut 'Rips' schuift Washington DC-punkveterane Mary Timony momenteel met Ex Hex resoluut op richting retro stadionrock. Het recente 'It's Real' grossiert immers in jaren 70-hardrockriffs en -solo's, en baadt van kop tot teen in een wijdse, in galm gedrenkte jaren 80-commerciële rocksound.


Het efficiënte, vooral (van alle franjes ontdaan) ondersteunende drumwerk en de catchy maar down-to-earthe, niet de hyperbolische emotie opzoekende vocalen, zorgen er echter voor dat alles minder met het grote gebaar gebracht wordt dan in de dagen van weleer het geval was. Zodanig blijft Timony alsnog verbonden met haar muzikale roots, terwijl het de plaat tegelijkertijd behoedt voor al te veel bombast. Houdt dit alles in dat het geheel uitermate vlot het oor komt binnenwaaien, is de keerzijde van de medaille dat de langspeler ook een eerder vluchtige indruk nalaat.

Heb je te maken met de hardrock light van 'Rainbow Shiner', de powerpop van 'Cosmic Cave' of de balladeachtige afsluiter 'Talk to Me', telkens heb je het gevoel dat de instant aanstekelijkheid gecounterd wordt door een licht gebrek aan body. Waar 'It's Real' en bij uitbreiding het hele concept Ex Hex op een verantwoorde manier garant staat voor good fun, zal het album allicht geen al te memorabele plaats opeisen in de geschiedenis van de rockmuziek.

Ex Hex live aan het werk zien kan binnenkort onder meer in Brussel (31.05, Botanique) en op het Best Kept Secret Festival (01.06, Hilvarenbeek).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten