donderdag 24 maart 2016

NOTS – 'We are Nots': bad trip op de kermis

Met debuutlangspeler 'We are Nots' plaatst het uit Memphis afkomstige NOTS zich pal op het snijpunt van Riot Grrrl no-wave en claustrofobische postpunk. Waar het viertal teert op het monotoon meeslepende van laatstgenoemd genre, nemen de dames van het eerste overtuigend het ongegeneerd disharmonieuze, de brute directheid en de authentieke lo-fi feel mee. 


Terwijl de jachtig voortdokkerende drums samen met de repetitief groovende baslijnen het frame vormen, wordt het geheel wild ingekleurd met scheurende, piepende en bij momenten noisesurfende gitaren en wilde, epileptische synths die wat weg hebben van kermisgeluiden tijdens een bad trip. De krachtige, schreeuwerige vocalen van frontvrouw Natalie Hoffmann zorgen voor de ruwe, finale afwerking.

De nummers zijn rauw, snedig, gebald en sloganesk catchy, en komen ook op plaat uiterst dynamisch en tamelijk agressief voor de dag. Wie dagelijks op zoek gaat naar een portie zoetsappigheid, is bij het energiek vervreemding uitdragende 'We are Nots' met andere woorden helemaal aan het verkeerde adres.

In samenwerking met De Radio Is Gek Geworden kondigde De Kreun (Kortrijk) even geleden een voor de nakende tour exclusief NOTS-concert aan dat op 20 mei zal plaats vinden. 

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten