maandag 21 maart 2016

Babylon K – 'The kasbah experience': fuzz & reverb

Het Italiaanse Babylon K combineert de punch van garage met het wijdse van psych rock. Op het vijf nummers tellende 'The kasbah experience' smeedt het kwintet droge, grofkorrelige gitaren en afstandelijker, dromerig werk tot een organische eenheid waarbij de scherpste kantjes van beiden vakkundig worden afgevijld.


Aangedreven door een spitant strakke ritmesectie houden de Florentijnen er, op het aan een hypnotische riff opgehangen 'Calm blue' na, de vaart doorgaans flink in. Dit neemt niet weg dat de boel af en toe helemaal wordt stilgelegd voor een zweverige uitweiding. Dat het heraanzwellen met spacy gitaarklanken vaak echo's oproept van The Wipers geeft meteen ook aan dat de ondertoon van hun psychedelica eerder donker kleurt dan dat ze zich presenteert in helle, caleidoscopische vlakken.

Samen met de op de Britse leest geschoeide, lang uithalende zangpartijen zorgt dit alles ervoor dat Babylon K fris, beheerst, vitaal en behoorlijk toegankelijk voor de dag komt op hun tweede ep. Zonder triviaal over te komen, laat 'The kasbah experience' zich licht verteren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten