woensdag 26 augustus 2015

Splitsingle La Luz/Scully

Voor de 'LAMC split 7” series' staat Famous Class in voor de release van een voorheen onuitgegeven nummer van een labelfavoriet die op haar beurt enkele beloftevolle collega's een duwtje in de rug kan geven door hen de b-kant aan te bieden. Met 'Believe my eyes' lijkt het speerpunt van de 16de editie in de reeks een song die La Luz' zopas verschenen 'Weirdo shrine' net niet haalde.

De gepresenteerde laidbacke indiesurf klinkt namelijk helemaal alsof ze van hetzelfde productionele lot afkomstig is als de recente langspeler en vormt hierop een logische aanvulling. Terwijl 'Believe my eyes' kwalitatief sowieso zijn plaats had kunnen claimen op het album, zou het tussen kleppers als 'With Davey' en 'I'll be true' uiteindelijk moeite hebben aan een eerder anonieme rol te ontsnappen in het hele verhaal. Met zijn galmende surfgitaren, dromerige vocalen, licht psychedelische keyboardsolo en vocale harmonieën, krijgt het nu echter wel (terecht) de gelegenheid uit te groeien tot een mooi collector's item voor de fans.

Dan liggen de kaarten voor Scully toch enigszins anders. Met nog maar één single op de teller en een debuutalbum in de steigers krijgen de New Yorkers immers een uitstekend promotool aangereikt, een kans die het viertal ook met beide handen grijpt. Het aanstekelijke 'Don't want that' drijft op een monotone kadans en roept zowel qua song als gitaarwerk sterke herinneringen op aan Beat Happening. De finale afwerking met warm zweverige vocalen zorgt evenwel voor ruim voldoende eigenheid.

Beide nummers kan je trouwens hier streamen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten