donderdag 21 maart 2019

Aleph the Hawk in Café De Loge (Gent) op 20.03.19

Nagenoeg vier maanden na de release van Aleph the Hawks 'Every Breath Spells Thank You' op oudejaarsavond, kreeg de plaat alsnog een officiële live-voorstelling. Als locatie werd voor de intieme setting van het (voor de gelegenheid overigens helemaal volgelopen) Gentse café De Loge gekozen.


In een ontspannen sfeer vat het optreden, net als de plaat, aan met de traditionele fingerpicking van 'Glass In the Woods' waardoor meteen een zowat drie kwartier aangehouden authentieke Americana-sfeer over het podium neerdaalt. De goed bij stem zijnde frontman Steven De Poorter speelt zuiver en spitant en ruilt onder meer bij het voor zijn baby geschreven, meest up-tempo gebrachte nummer van de avond, 'On My Mind', zijn folkgitaar in voor een banjo.

Op een tweetal oudere songs na ligt de focus van de setopbouw volledig op de nieuwste langspeler. De liveversies volgen zo getrouw mogelijk de studio-opnames, wat mogelijk gemaakt wordt door de uitstekende begeleiding die voor het grootste deel uit contrabas, viool en dwarsfluit bestaat, maar indien gewenst ook vocale backings, xylofoon en zelfs keukenlepels als percussie-instrument kan toevoegen.

De aan een hypnotizerende banjoriedel opgehangen afsluiter van de langspeler, 'Tracks of Ore', zet overtuigend de finale van de liveperformance in. Hierop volgt immers enkel nog een cover van Townes Van Zandts 'If I Needed You' dat door het gebruik van harmonium en sitar een wat psychedelische inkleuring meekrijgt. Aleph the Hawk vertaalde zijn uitstekende plaat op die manier prima naar de bühne wat zich naderhand visualiseerde in het gedrum om een cd te bemachtigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten