dinsdag 5 maart 2019

Scott Yoder – 'Sugar on Your Lips': eerste van een hele reeks singles


Geen nieuwe langspeler voor Scott Yoder dit jaar, en dat niet vanwege een gebrek aan inspiratie. De voormalige frontman van The Pharmacy kiest er in 2019 immers voor elke twee maanden een dubbele single uit te brengen. Daarvan zag op Valentijnsdag jongstleden een eerste release het levenslicht.


Meteen merk je dat het op de vorige plaat 'A Fool Aloof' gevonden groepsgevoel – ondanks het nog steeds opereren onder eigen naam – ook op 'Sugar on Your Lips'/'Iris' nadrukkelijk aanwezig blijft. Beide nummers klinken immers alsof ze in de studio helemaal live in een standaard rockbezetting werden ingespeeld. 'Sugar on Your Lips' is een slepende, door een distorted gitaarriff gedragen rocksong, die geregeld terugvalt op wat zachtere, psychelischere momenten. Met zijn ijlere strofe die naar een zich plechtstatig ontplooiende hardrockbrug en -refrein (inclusief gitaarsolo) toewerkt, volgt 'Iris' min of meer een gelijkaardige dynamiek. Yoders wat lijzige vocalen (die op het refrein van 'Iris' een extra push krijgen door een tweede lead) komen telkens met een soepele, indringende en catchy zanglijn op de proppen.

Dit alles maakt dat deze eerste single je alvast reikhalzend laat uitkijken naar wat Yoder en co nog meer in petto hebben en binnenkort op de wereld zullen loslaten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten