vrijdag 15 maart 2019

Bruce – 'Captain, We've Lost Bruce': nostalgische drie-akkoordenpunk


Reeds meer dan twee decennia grossiert Bruce in nostalgische punk zoals die gespeeld werd in de periode die vlak aan de grunge vooraf ging en er ook parallel nog mee bleef bestaan. Op hun recentste plaat 'Captain, We've Lost Bruce' jaagt het Hagelands-Limburgse trio er op nog geen twintig minuten tijd maar liefst twaalf explosieve nummers door.


Aangedreven door de no-nonsense, strak voortjakkerende ritmesectie komen de van alle overbodige ballast ontdane songs – in een krachtige productie die alsnog de stem boven het instrumentale geweld weet te plaatsen – snedig en energiek uit de verf. Frontman Wim Asselberghs voorziet in zijn gitaarmuur een prominente plaats voor een wah-wah pedaal, strooit (bij momenten in een voor het genre wat obligaat grofgebekt idioom) verbeten zich in het collectieve geheugen genestelde zanglijnen in het rond, en geeft het geheel een instant toegankelijk karakter.

Op Captain, 'We've Lost Bruce' bewijst Bruce dat het oh zo efficiënte drie-akkoordenpunkrecept onverslijtbaar is en altijd een toekomst zal blijven hebben.

Bruce live aan het werk zien kan binnenkort in onder andere Heule (23.03, JC Den Ast) en Aarschot (12.04, De Haven).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten