dinsdag 9 mei 2017

Warm Soda – 'I Don't Wanna Grow Up': orgelpunt op een filosfisch concept

Als opvolger van Bare Wires gaat Matthew Melton al vanaf 2012 met steeds wisselende bandleden onder de naam Warm Soda op zoek naar de muzikale veruitwendiging van het haast filosofische concept van het meest zuivere gevoel dat de ware liefde teweeg brengt. Naar zijn aanvoelen heeft de sterk geopiniëerde frontman na jarenlange verfijning – vooral dan op het vlak van lyrics, productie en samenspel, vermits het soort songs nauwelijks evolueerde – met 'I Don't Wanna Grow Up' zijn artistieke opzet gerealiseerd en kan deze cyclus bevredigend worden afgesloten. 


Dat hij ondertussen op tour in Nederland zijn vrouw Doris tegenkwam sterkt Melton in de gedachte dat zijn originele uitgangspunt nooit slechts een denkbeeld is geweest en bewijst sowieso dat dit idee geconcretiseerd kan worden. Warm Soda houdt er met deze laatste langspeler dan ook definitief mee op, en in de nabije toekomst verlegt de in Austin gesettelde Amerikaan zijn focus vooral richting Dream Machine, de psychedelische rockband die hij met zijn eega oprichtte en waarvan reeds enkele songs in omloop zijn.

Helemaal volgens verwachting grossiert Warm Soda's zwanenzang muzikaal in frivole, garagepunkerige, behoorlijk glammy en retro powerpop, terwijl Melton naar goede gewoonte
als idioom een woord- en beeldtaal gebruikt die teruggrijpt naar een eeuwige, geïdealiseerde highschool romance uit de jaren 50. De nummers klinken kort, krachtig en catchy en smukken de
typische, wat ingehouden leadvocalen op met aanstekelijke backings. Net zoals op de drie eerste platen springt enkel de afsluiter er qua genre wat tussen uit. Deze keer is die plaats voorbehouden voor de onvervalste tegelplakker 'Angel of Love'.

Zonder echte uitschieters plaatst 'I Don't Wanna Grow Up' een uitstekende kers op de in alle facetten smakelijke Warm Soda-taart, waarvan we de bodem misschien nog wel het lekkerst vinden. Het concept moge dan wel geoptimaliseerd zijn, net door die aanpak van telkens weer naar hetzelfde terug te grijpen, wist debuut 'Someone for You' immers het meest te verrassen, wat niet weg neemt dat de bezetting met de fantastische Texaanse ritmetandem Austin Shockley/Caleb Noah Dawson onze favoriete blijft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten