dinsdag 23 mei 2017

White Mystery – 'Fuck Your Mouth Shut': energieke, frisse garagerock

De termijn van de belofte die zus Alex en broer Francis Scott White elkaar bij de oprichting van White Mystery maakten om gedurende een decennium geen serieuze relatie aan te gaan teneinde zich volledig op de band te kunnen concentreren annex jaarlijks een release op de wereld los te laten verloopt in 2018. Met het eerste deel daarvan zal het wel snor zitten, aangezien ze er ook dit jaar in slaagden klokvast op twintig april een langspeler op de markt te brengen. 


Naar goede gewoonte staat ook 'Fuck Your Mouth Shut' weer bol van de energieke, frisse, door klassieke rock-'n-roll geïnspireerde garagesongs. In een heldere productie klinkt Alex' gitaarspel, net als haar vocalen, zuiver en krachtig en vormt zo een organische symbiose met de strak jachtig dokkerende drums van Scott.

Flirt het Amerikaanse duo de ene keer met typische rock-'n-roll (bv. 'Played My Hand') om dan weer eerder een rauwe punkrock richting in te slaan (o.a. 'Full of Light'), telkens komen ze, alsof het niets is, uit bij een uiterst aanstekelijke groove en een even catchy zangpartij die nu eens voluit op pop gemodelleerd is zoals (extra in de verf gezet door oldies backings) op 'Bad Neptune' en dan weer bezwerend repetitief uit draait zoals op 'Dream Cum'. En dat geldt zelfs voor het meest opmerkelijke nummer van het album, Scotts Trippy spoken word 'Mars Death Pact' dat – op de “Fuck” door “Fudge” vervangende single-edit van de titelsong na – de plaat afsluit.

Of White Mystery na volgend jaar nog een toekomst heeft, is niet geheel duidelijk. Wel maakt 'Fuck Your Mouth Shut' duidelijk dat er na al die tijd nog steeds geen sleet zit op de exclusieve muzikale samenwerking tussen Alex en Francis White.

https://www.facebook.com/Over-from-underground

Geen opmerkingen:

Een reactie posten