dinsdag 16 mei 2017

The Coathangers – 'Parasite': prima ep

Naar verluidt werd de 'Parasite'-ep getriggerd door de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen eind vorig jaar. De ziedende old skool punk van de openende titelsong laat er dan ook weinig twijfel over bestaan wat The Coathangers daar dan wel van vinden. Afsluiter 'Drifter' bevindt zich als ingetogen indieballade genregewijs dan weer aan het hele andere uiterste van het spectrum dat het trio uit Atlanta doorgaans bestrijkt.


Op de drie nummers tussenin, inclusief een productioneel iets ruwere herneming van 'Down Down' dat eerder al op de laatste lp 'Nosebleed Weekend' verscheen, krijg je The Coathangers in hun meest typische gedaante te horen. De snedige garagerock die Julia Kugel & co hier brengen klinkt groovy, qua dynamiek geregeld een tikkeltje tegendraads en in zijn geheel te allen tijde meeslepend catchy. Nauwelijks een jaar na hun vorige langspeler levert de band dus alweer een prima werkstuk af.

The Coathangers zakken volgende week af naar Gent voor het Psych over 9000 festival (24.05, Trefpunt). Verder kan je ze binnenkort ook live aan het werk zien in Eindhoven (25.05, Stroomhuis), Rotterdam (26.05, Roodkapje), Amsterdam (27.05, Pacific Park) en Utrecht (28.05 dB's).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten