zaterdag 13 februari 2016

together PANGEA & Mozes and the Firstborn in Het Bos (Antwerpen) op 12.02.16

Via Burger Records lijken together PANGEA en Mozes and the Firstborn elkaar helemaal gevonden te hebben in het wereldwijde garagerockmilieu. Samen trokken ze reeds geregeld de baan op en nu wist concertorganisatie Hotsjumenas deze veelbelovende dubbelaffiche ook naar Het Bos te halen.


Aanvattend met 'Skills', op de voet gevolgd door 'Justine' en 'Nowhere bound' uit de te promoten 'Power Ranger'-ep, legt Mozes and the Firstborn van meet af aan een groovende kadans neer waarboven de melodieuze zanglijnen van frontman Melle Dielesen helemaal tot hun recht komen. Relaxed en met zichtbaar spelplezier trekken de Nederlanders het tempo via twee nieuwe nummers (die de belofte op een uitstekende langspeler inhouden) en een handvol singles uit hun debuut (onder andere 'Gimme some' en 'Bloodsucker') geleidelijk aan op om af te sluiten met de snedige punkrock van 'Wannabe' dat een kort en krachtig orgelpunt plaatst op hun uitstekende prestatie.

Hierna brengt ook together PANGEA een weldoordachte mix van nog uit te brengen songs, oudere publiekslievelingen en materiaal uit het recente 'The Phage'. Het viertal trekt een energieke geluidsmuur op die de goedgevulde zaal al snel in beweging brengt en zelfs uitnodigt tot stagediven, maar waarboven de songs niettemin volledig overeind blijven. Naar goede gewoonte komen de Californiërs krachtig, aanstekelijk en gevarieerd voor de dag. Terwijl nummers als 'My head is on too tight', 'Badillac', 'Offer', 'River' en 'Too drunk to cum' tijdens de reguliere set de temperatuur gevoelig doen stijgen, halen Keegan & co als enige toegift hun cover van ‘Gates of heaven’ (The Dad Horse Experiences) nog eens van onder het stof.

Beide groepen losten de hooggespannen verwachtingen volledig in en bewezen zich als uitermate interessante hedendaagse alternatieve rockband. Ze weten inhoud te koppelen aan toegankelijkheid en verbreden waar nodig het spectrum van hun garagerock gevoelig zolang de song dat vereist. Dit alles vertalen ze daarenboven elk op zijn manier moeiteloos naar het podium.

Wie er niet bij kon zijn krijgt vanavond trouwens een herkansing in Madame Moustache (Brussel).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten