dinsdag 21 mei 2019

Priests in Botanique (Brussel) op 20.05.19


Eerder dit jaar bewees 'The Seduction of Kansas' dat Priests het vertrek van bassist Taylor Mulitz alvast in de studio schadeloos doorgekomen was, en er zelfs een opportuniteit van maakte het genrespectrum wat open te trekken. Ter promotie van de plaat tekent de band uit Washington D.C. – met (gelegenheids?)bassiste – als viertal present in de vroegere witloofkelders van de Botanique, een aangelegenheid waarvoor frontvrouw Katie Alice Greer zich daarenboven in een met de albumtitel matchende outfit hees.


Blijkbaar had Priests graag een wall of sound opgetrokken die de geluidsnormen helaas niet langer tolereren. Met onder meer wat teruggedraaide volumeknoppen en een dempende handdoek over de snaredrum passen gitarist G.L. Jaguar & co zich evenwel naadloos aan de omstandigheden aan, en weten ze alsnog stevig uit de hoek de komen in de aanvangsfase. Nummers als 'Good Time Charlie', 'Jj' en 'Pink White House' bevolken het eerste deel van de set dat bol staat van de tempo-, dynamiek- en genrewissels die Greer succesvol uitdagen de uitersten (gaande van diep croonend tot krachtig uithalend) van haar uiterst flexibele vocalen op te zoeken.

Voor 'I'm Clean' worden elekronische drums van stal gehaald, en lost drumster Daniele Daniele enkele nummers lang Greer met verve af aan de frontmicrofoon. Dit meer popgeoriënteerde gedeelte vervolgt met het uiterst aanstekkelijke titelnummer van de laatste plaat, waarna het voor het eerst live gebrachte 'Carol' het geheel wat een new wave-richting uitstuurt. Vanachter haar drumstel neemt daarna Daniele de spoken word vocalen van 'No Big Bang' voor haar rekening, en geeft hiermee zowat het startschot voor de eindfinale die zich, afsluitende met een zinderend 'Jesus' Son', genregewijs spiegelt aan het begin van de show.

Gedragen door een heel arsenaal sterke nummers brengt Priests een gedreven, energiek, no-nonsense optreden, waardoor je zeker en vast kan stellen dat ondertussen ook The Seduction of Brussels een feit is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten