woensdag 1 februari 2017

Death Valley Girls in Antwerp Music City op 31.01.17

Concertorganisaties Girls go BOOM en Hotsjumenas sloegen de handen in elkaar om het glammy garagepunkcombo Death Valley Girls naar het Antwerpse Music City te halen, een qua capaciteit eerder bescheiden zaal die nog steeds de sfeer waarbinnen het alternatieve rockgebeuren zich jaar of twintig à dertig geleden afspeelde, uitademt en waar de muzikanten (letterlijk) op gelijke hoogte acteren met het publiek. Dat je de band bij gevolg kan aanraken bleef in dit geval niet enkel bij wijze van spreken zo. Tegen het eind van de set begaf frontvrouw Bonnie Bloomgarden zich immers complexloos tussen de toeschouwers om tijdens de zangloze stukken duchtig omhelzingen uit te delen.


Een dik half uur eerder opende het kwartet uit L.A., aanvattend met de titelsong, hun energieke en gebalde optreden met hetzelfde trio als de vorig jaar verschenen langspeler 'Glow In the Dark'. Gedragen door de strak groovende ritmesectie die tevens feilloos de backings verzorgde en de alternatie van grofkorrelige gitaarriffs met galmende intro's en extra's van Larry Schemel, trokken de Death Valley Girls een behoorlijke geluidsmuur op. Bloomgarden bewees evenwel de power die achter haar vocalen steekt door hier als een mes doorheen te snijden.

Weliswaar gedreven door het surplus aan live-energie kregen de meeste songs uit het recentste album, aangevuld met onder meer 'No Reason' en 'Girlfriend' uit het debuut, eenzelfde benadering als de (eveneens al explosieve) studioversies. Enkel het psychedelisch zweverige rustpunt 'Pink Radiation' week hier, met wat opmerkelijke frivoliteiten in de zanglijn erbij aangemeten, vanaf. Toen bissend werd afgesloten met nieuw nummer 'Born Again and Again', kreeg je meteen mee dat voor later dit jaar een nieuwe plaat op de planning staat. Vast en zeker iets om naar uit te kijken!

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten