maandag 9 mei 2016

Trapper Schoepp – 'Rangers & Valentines': a million dollar voice

Trapper Schoepps nieuwste zet de deur wagenwijd open naar een immens groot publiek. Op 'Rangers & Valentines' ruilt de jeugdige singer-songwriter uit Wisconsin de met indierockinvloeden doorspekte americana van zijn uitmuntende debuut 'Run, engine, run' namelijk resoluut in voor meer straightforwarde, enorm goed in het oor liggende, op traditionele genres als country, folk en talking blues geënte heartland rock.


Met enkel nog bassist en broer Tanner vast aan zijn zijde en de rest van de voormalige begeleidingsgroep The Shades geheel (gitarist Graham Hunt) of gedeeltelijk (drummer Jon Phillip) vervangen door studio- en gastmuzikanten, werden de voormalige scherpe randjes ondertussen grotendeels afgevijld en mooi gepolijst. Neigen de op stadionmaat gesneden blazers, strijkers en overvloedige backingkoortjes in combinatie met de ultrastrakke, toegankelijke gitaarriffs en -licks en de erg radiovriendelijke productie van Brendan Benson op zich soms wat naar het bombastische, leiden Trappers tot de verbeelding sprekende vocalen de aandacht hiervan echter overtuigend af, waardoor de uitermate catchy, tegelijkertijd traditie ademende songs toch heel wat zeggingskracht meekrijgen.

De jongeman beschikt over zo'n doorleefd sprankelend timbre en zo'n soepele, rijke, veelzijdig diepgravende stem dat hij bij wijze van spreken zelfs het telefoonboek probleemloos een emotionele geladenheid zou kunnen meegeven. Als geboren verhalenverteller verstaat hij bovendien de kunst dagdagelijkse gebeurtenissen (de ene keer uit het heden, dan weer uit de geschiedenis van zijn familie of zijn thuisland) een fabelachtige wending aan te meten die zelfs op de iets banalere momenten een gevoelige snaar weet te raken.

Moest Bruce Springsteen er om een of andere reden de komende tijd de brui aan geven, is zijn opvolging alvast verzekerd. Als zanger en als songschrijver herbergt Trappers Schoepp immers overduidelijk het potentieel om deze commerciële grootmacht op termijn te overvleugelen. Daarenboven zagen we hem eerder dit jaar live al het soort vastberaden focus tentoon spreiden waaruit te concluderen viel dat hij zich door niets of niemand uit zijn lood zal laten slaan.

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten