zaterdag 21 mei 2016

NOTS & Joe Speedboat in De Kreun (Kortrijk) op 20.05.16

Als startpunt van hun Europese voorjaarstour haalde De Radio Is Gek geworden het Amerikaanse NOTS naar De Kreun voor hun enige Benelux-show van de reeks. Met de bevlogen eersteling 'We are NOTS' eiste het viertal uit Memphis zich vorige herfst resoluut een mooie plek op in het alternatieve gitaarmuziek landschap ergens tussen White Lung en Chastity Belt.


Met een sympathieke slacker-attitude trapt het min of meer lokale Joe Speedboat vooreerst de avond in het café op gang. Het trio rond frontman Jelle Vanlerberghe brengt eerder flegmatiek een soort heel erg lo-fi postpunk op de planken. Tussen het gerammel en gekraak vallen echter behoorlijk wat uitstekende songs te ontwaren.

Wanneer NOTS niet veel later het podium betreedt schiet zowel het tempo als de graad van strakheid meteen resoluut de hoogte in. Hiervoor zijn in grote mate de puntige gitaaraanslagen en scherpe vocale uithalen van frontvrouw Natalie Hoffmann verantwoordelijk in samenspel met het fabelachtige, een prominente plaats in de totaalsound innemende drumspel van Charlotte Watson.

Aangevuld met de onconventionele, tot de verbeelding sprekende blieps die Alexandra Eastburn uit haar (toetsen)kastjes tovert en de beheerst monotoon melodieuze baslijnen van Meredith Lones smeden de dames ziedende punkrock tot een organisch overkomend geheel met psychedelische krautrockelementen dat tegelijkertijd furie en Unheimlichkeit uitdraagt. Aan het (met onder meer 'Insect eyes', 'Reactor', Strange rage' en het afsluitende 'White noise') door de debuutlangspeler gevormde frame word heel wat nieuw werk opgehangen dat alvast veel beloofd aangaande het voor later dit jaar geplande album.

Met een begeesterende, vinnige en hypnotizerende show bewees NOTS zich op en top als geweldige liveband.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten