vrijdag 15 januari 2016

Met 'Keep on keepin' on' lost Bleached een eerste nummer uit nieuwe langspeler 'Welcome to the worms'

Ongeveer tegelijkertijd met Tacocat zet ook Bleached de releasedatum van hun nieuwste album op 1 april. Doelbewust aan de vele verleidingen van LA ontsnappend, trokken de gezusters Clavin en de ondertussen tot vast groepslid ge├╝pgrade bassiste Micayla Grace zich het afgelopen jaar geregeld enkele dagen terug in de woestijn om aan het nieuwe materiaal te werken. Dit leverde een buit van dertig nummers op die met behulp van producers Joe Chiccarelli en Carlos De la Garza in Hollywoods Sunset Sound Studio werd gereduceerd tot een tiental dat de definitieve tracklist van het 'Welcome to the worms' getitelde werkstuk zal halen.

Afgaande op eerste single 'Keep on keepin' on' vallen wel enkele accentverschuivingen op te merken in vergelijking met het twee jaar oude 'Ride your heart' en tussendoor-ep 'For the feel'. Zo klinkt de totaalsound wat krachtiger en strakker, merk je een zweem van eighties-reverb op, en laat Jennifer Clavin haar stem voor het eerst echt scheuren in het flink uithalende refrein. De popgevoelige aanstekelijheid van Bleacheds melodieuze punkrock blijft dan weer wel volledig overeind. 


Bleached kondigde ondertussen reeds optredens in onder andere Amsterdam (20.05, Bitterzoet) en Eindhoven (21.05, Stroomhuis) aan, al lijkt het erop dat daar nog wel wat data zullen bijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten