donderdag 3 mei 2018

Boytoy – 'Night Leaf': edgy en toegankelijk

Ervan afhankelijk of je het zeven nummers tellende, titelloze debuut een ep dan wel een lp noemt, zijn de dames van Boytoy ondertussen aan hun tweede of derde langspeler toe. Drie jaar na de robuuste kracht (die behoorlijk wat melodieën herbergde) van 'Grackle', brengt 'Night Leaf' nog wat meer verfijning in het oeuvre van het viertal dat ondertussen een vaste bezetting lijkt gevonden te hebben (met naast het stichtende gitaarduo Saara Untracht-Oakner/Glenn Van Dyke Chase Noelle aan de drums en Lena Simon, – althans voor het studiowerk - op bas).


 De rauwe, directe aanpak van frontvrouw Untracht-Oakner, hierin volledig bijgestaan door de no-nonsense drumpartijen van Noelle, wordt op het nieuwe album nog meer dan voorheen gecounterd door de frivolere toets van Van Dyke die heel wat surf, stoner en jaren 70-rockinvloeden binnenbrengt. Lena Simon smeedt het geheel dan weer naadloos aan elkaar met een swingende groove. Als vanouds gaan de in-your-face vocalen (vaak ondersteund door oldies-backings) van Untracht-Oakner onderwijl onophoudelijk op zoek daar de meest catchy melodie en de meest verslavende hook.

 Aldus levert Boytoy met 'Night Leaf' een tegelijkertijd edgy en toegankelijke gitaarplaat af die garagepop, indierock en stoner op organische wijze met elkaar verbindt.

 Boytoy live aan het werk zien kan binnenkort onder meer in Brussel (Le Chaff, 07.05) en Gent (Psych over 9000, 10.10).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten