dinsdag 6 maart 2018

Dick Stusso – 'In Heaven': opkomst van een antiheld


De bescheiden rijzende popularitieit van Dick Stusso geeft aan dat er stilaan weer ruimte komt voor een antiheld in de muziekindustrie. Na een drietal jaar geleden te hebben gedebuteerd op het kleine Vacant Stare Records maakt hij voor 'In Heaven' de overstap naar het ondertussen reeds behoorlijk gerenomeerde Hardly Art.


In songs als 'The Bullshit Century Pt.1' en 'Modern Music' geeft Stusso (né Nic Russo) aan zich niet helemaal in zijn sas te voelen in zowel de moderne maatschappij als in het hedendaagse muzieklandschap, wat zich in zijn singersongwriterschap gereflecteerd ziet door het voornamelijk terugvallen op traditionele genres als country, blues, jazz, folk en rock-'n-roll. De Californiër beschikt evenwel over een rijke, levendige en qua timbre gevarieerde stem die je van meet af aan toezingt als een oude bekende in wiens gezelschap het goed toeven is.

Waar een aantal nummers zoals het eerder genoemde 'Modern Music' zelfzeker worden voortgeschuwd door een ongecompliceerde beat, schrikt Stusso er op andere momenten dan weer niet voor terug om de boel complexloos te laten kabbelen. Enkel bij 'The Big Car Commercial Payout', dat niet alleen voorzien werd van een noisy gitaarpartij maar dat tevens drijft op een modernere, nerveuze kadans, valt een ietwat eigentijdse feel te bespeuren.

Met nagenoeg enkel klassieke elementen levert Dick Stusso aldus een even eenvoudige als mooie plaat af die het hoofdzakelijk moet hebben van 's mans beweeglijke vocalen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten