vrijdag 26 januari 2018

Mozes and the Firstborn – 'Cassette Club EP': levendig en catchy

Om de oprichting van de Mozes Cassette Club aan te kondigen bracht Mozes and the Firstborn zopas een gelijknamige, vier nummers tellende ep uit via Soundcloud. Als lid van de club krijg je voor de som van 50 euro (plus verzendkosten) tussen maart en september maandelijks een cassette opgestuurd met daarop steevast in primeur een nieuwe single, onuitgegeven demomateriaal en wat duiding bij de songs. Naar verluidt zijn de plaatsen beperkt. Snel zijn is dus de boodschap, zeker als je ook kans wil maken op nog een (gratis) ticket voor hun reeds enige tijd uitverkochte show in Utrecht van volgende week.


Met zodus op zijn minst zeven singles in het verschiet belooft het weer een erg productief jaar te worden voor het Eindhovense kwartet. En nu is er dus alvast die eerste ep. Vanaf de over liefdesperikelen handelende opener 'By N By' waarvan het bruggetje opgeleukt werd met reciterende vocalen van Kelsey Reckling, zijn het hoofdzakelijk jaren 60 en jaren 90-invloeden die om de bovenhand strijden. In de productie is een prominente rol weggelegd voor de statig pulserende ritmesectie en de instant meeslepende leadstem terwijl een rauwe gitaarsound hier iets onder zijn verschroeiende werk doet. Opmerkelijk is de aan Thin Lizzy refererende twin guitarsfeel op het luchtige 'Beer Commercial Music' dat verder drijft op een door de koffiemangel gehaalde rock-'n-rollriff. De ep klinkt in zijn geheel catchy, levendig en ongedwongen. Op die manier is Mozes and the Firstborn het nieuwe jaar alvast goed begonnen.

Mozes and the Firstborn live aan het werk zien kan binnenkort onder meer in Amsterdam (26.01, Van Gogh Museum, akoestisch), Utrecht (31.01, ACU, uitverkocht), Kootwijk (04.02, Grasnapolsky Festival), Nijmegen (31.03, Merleyn) en Rotterdam (07.04, V11).

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten