vrijdag 17 maart 2017

Bleached – 'Can You Deal?': dynamisch, energiek en goed in het oor liggend

De 'Can You Deal?' ep is niet zomaar een tussendoortje om met enkele nieuwe nummers de leemte tussen twee lp's wat op te vullen. Samen met het gelijknamige door frontvrouw Jennifer Clavin uitgegeven tijdschrift (dat bijdragen bevat van collega's zoals Alicia Bognanno van Bully, Liz Phair en Laena Geronimo van Feels) vormt de titelsong namelijk een soort manifest tegen de nog steeds heersende patriarchale cultuur van het hele muziekgebeuren.


Dat ze bij Bleached weleens Black Sabbath loeihard door de boxen jagen, zoals Clavin haast wanhopig naar de wereld schreeuwt, was hier ten huize trouwens al ten tijd van 'Welcome the Worms' opgevallen. Na debuutlangspeler 'Ride Your Heart' is het kwartet uit LA hun melodieuze garagepunk immers meer en meer – zeker ook qua sound – met classic- en hardrockelementen gaan injecteren; een lijn die op deze vier nummers tellende ep consequent wordt aangehouden.

En ook dit keer heeft dat geen invloed op de snedige frisheid van het geheel. Terwijl enkel op het balladerige 'Flipside' een beetje gas wordt terug genomen, weten de zussen Clavin met de combinatie van up-tempo punkritmes, scheurende riffs, soepele gitaarsolo's en catchy refreinen nog steeds vlotjes tot een dynamisch, energiek en goed in het oor liggend eindresultaat te komen.

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten