donderdag 13 juli 2017

Boytoy in Le Risquons-tout en goguette (Moeskroen) op 12.07.17

Het duurde lang eer Boytoy ook enkele data op Belgische bodem aan hun Europese touragenda kon toevoegen. Krijg je volgende maandag (17.07) de gelegenheid het trio uit Brooklyn, net zoals vorig jaar, aan het werk zien in Le Chaff (Brussel), tekenden ze gisteren al present op een boogscheut van de Franse grens. Le Risquons-tout en goguette herbergt een sfeervol zaaltje met kraakpanduitstraling waar een prima geluidsmix kan worden neergezet.


Boytoy vindt hier een ideale setting om hun aanstekelijke gitaarrock met wortels in zowel de jaren 90 als 60 naar het publiek, dat trouwens talrijk is opgedaagd, te brengen. Wordt de band, indien ze tijd heeft, live al eens bijgestaan door La Luz' bassiste Lena Simon, trekken de dames nu – aangejaagd door de rechtdoor dokkerende drums van Chase Noelle – met z'n drie├źn een stevige geluidsmuur op waarbij Saara Untracht-Oakner doorgaans de ritmegitaar voor haar rekening neemt waarrond Glenn Van Dyke kundig een heleboel licks, riedels en solo's drappeert.

Op dezelfde manier weeft laatstgenoemde kwistig backings rond de helder en krachtig doorkomende vocalen van Untracht-Oakner, al schieten ze geregeld even onverwacht als organisch en overtuigend richting lead. Snedig materiaal ruimt bijwijlen plaats voor (altijd even aanstekelijk) loom-groovender werk. Met onder meer opener 'Your Girl', 'Building an Empire' en 'Sailor Jenny' ligt de focus voornamelijk op de alweer twee jaar oude langspeler 'Grackle'. Aangevuld met recente single 'Want', 'Blazed' uit het titelloze debuut en enkele covers (van sixties bands The Barbarians en The Eyes) brengt Boytoy zo een catchy, energieke en dynamische set. Op uitdrukkelijk verzoek vanuit de zaal leidt 'Postal' nog een korte en krachtige bisronde in die een opzwepend punt achter een uitstekend concert plaatst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten