dinsdag 6 december 2016

Steal Shit Do Drugs – 'Steal Shit Do Drugs': provocatief, smerig & opwindend

De rauwe punk van Steal Shit Do Drugs klinkt even provocatief, smerig en opwindend als de groepsnaam laat uitschijnen en draagt overtuigend het gevaar voor de normen en waarden van de geoegemeente uit waar het genre oorspronkelijk voor werd uitgevonden. Bovendien weet het vijftal uit Seattle prima hoe een uitstekende song in elkaar te knutselen gebruik makend van heel wat verschillende invloeden. 


Steeds oog houdend voor de aanstekelijke kant van de zaak trekken de Amerikanen aan de hand van onder meer noisesurfy gitaarpartijen, postpunkerige baslijnen en hoekige tempowisselingen een indrukwekkende geluidsmuur op. Hierboven schipperen de vocalen van Kennedy Carda tussen de anarchie van Flipper, het sloganeske van Black Flag en het geflipt melodieuze van Devo.

Er zit duidelijk snee op deze energieke, dynamische en gevarieerde punkplaat van Steal Shit Do Drugs die door haar meeslepend onheilspellend karakter zelfs vergelijkingen kan aangaan met het beste werk van The Wipers.

Steal Shit Do Drugs steekt begin volgend jaar de oceaan over richting Europa. Voorlopig werd enkel een concert in Groningen (De Spieghel, 23.02) bekend gemaakt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten