donderdag 15 december 2016

Death Valley Girls – 'Glow In the Dark': exuberant en onvervaard

Ook nu drumster Patty Schemel (ooit stichtend lid van Hole) niet langer deel uit maakt van de Death Valley Girls, weet het wat excentrieke viertal uit LA een uitstekende langspeler op de wereld los te laten. De op 'Glow In the Dark' terug te vinden glampunk plaatst hardrockgrooves in een organische symbiose met jachtig dokkerende ritmes en wordt helemaal overtuigend afgewerkt met een vaak door psychelische orgelpartijen mee opgeroepen garagefeel.


Daarenboven leggen frontvrouw Bonnie Bloomgarden en co – zowel bij de up-tempo nummers als bij het dromerige 'Pink Radiation' dat als rustpunt van het album dienst doet – het soort popgevoeligheid aan de dag die maakt dat het gros van de songs zich onweerstaanbaar in je gehoorkanaal vastnestelen. Terwijl dit alles voor affiniteiten met onder meer stadsgenoten Bleached, Shonen Knife, vroege Dum Dum Girls en de potig gestroomlijnde punkrock van Bully zorgt, begeven de Death Valley Girls zich daarnaast exuberant en onvervaard in de wereld van het occulte en het buitenaardse.

Bloomgardens heldere vocalen blijken uiterst flexibel inzetbaar en komen constant indringend en krachtig voor de dag, om het even of ze nu wanhopig hunkerend dan wel tegen de pijngrens aan schreeuwend of geagiteerd blaffend uit haalt. In zijn geheel is 'Glow In the Dark' een groovy, spitant en catchy album dat, met 'Love Spell' en 'Summertime' als exponenten, een hele resem sterke nummers herbergt.

De Death Valley Girls live aaan het werk zien kan begin volgend jaar in onder andere Rotterdam (29.01, Vibes), Antwerpen (31.01, Music City) en Luik (01.02, Le Garage).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten