dinsdag 11 oktober 2016

Scully – 'No Sense': sfeervol catchy

Met hun dromerige indiesurf plaatsen de drie dames en heer van Scully zich op de zes nummers tellende debuut-ep 'No Sense' resoluut in het zog van La Luz met wie ze eerder al een split-single deelden. Zo leggen beiden een organische en tegelijkertijd dynamische groove neer, en koppelen ze glasheldere techniciteit aan een indringende muzikale gevoeligheid.


Wel komt het viertal uit Brooklyn misschien iets potiger voor de dag door hun sprankelende ritmes en frivole surflead instrumentaal verder in te kleuren met een van onder andere noise, wave en grunge-elementen gebruik makende tweede gitaar i.p.v. keyboards. Terwijl de zweverig in de mix liggende vocalen aan een stuk door popgevoelige melodieën brengen, weet de band, ondanks het beperkte ep-format, alsnog een duidelijke opbouw in het album te brengen. Waar het plaatje aanvat met het snedigere, up-tempo materiaal, besluit het even later overtuigend met twee eerder hypnotizerende, slepende nummers.

Getooid met een handvol catchy, sfeervolle en meeslepende songs, is 'No Sense' met andere woorden een prima debuut dat alvast reikhalzend laat uitkijken naar toekomstig werk.


https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/?ref=bookmarks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten