dinsdag 25 oktober 2016

BOYTOY in Le Chaff (Brussel) op 24.10.16

Als locatie voor hun livedebuut op Belgische bodem kwam BOYTOY in de gezellige eet- en drinkgelegenheid Chaff op het Brusselse Vossenplein terecht.


Van meet af aan blijkt dat het trio uit Brooklyn op de planken beduidend meer een authentieke diy-spirit uit draagt dan op de alweer uit 2015 stammende langspeler 'Grackle' waar het frame van de opbouw aan is opgehangen. Eerder dan op power en energie mikken de dames met hun natuurlijk rammelende kadans waarboven Saara Untracht-Oakner het merendeel van de vocale lead voor haar rekening neemt en Glenn Van Dyke zich ontpopt tot uiterst interessante gitariste, op een rafelige gitaarpoppy feel. Aanvattend met het catchy garagerockduo 'Pulp' en 'Building an Empire' krijgen de aanwezigen een stilistisch gevarieerde show voor de kiezen waarin naast enkele stonerbluesy grooves ook onder meer een aantal psychedelische en grungy elementen hun plaats vinden.

Terwijl zowel enkele nieuwe nummers als wat ouder werk uit het titelloze debuut mee hun opwachting maken, worden de meeste singles met onder andere het dromerig poppy 'Wild One' en de levendige gitaarrock van 'Your Girl' het gros van de singles die de band reeds bij elkaar pende voor het tweede deel van de zowat drie kwartier durende performance opgespaard. Als toegift sluit het quasi onmiddellijk aan de reguliere setlist vastgeplakte, hitgevoelige 'Postal' het sympathieke, complex- en pretentieloze optreden af. 

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten