donderdag 3 december 2015

Scott Yoder – 'The trespasser': eerlijk folkplaatje

Meer nog dan op 'Sisters under the mink' grijpt Scott Yoder op zijn tweede dit jaar verschenen, vier nummers tellende solo-ep terug naar de jaren 60-folkrevival. Afgezien van Sophia Watsons ijle backings op het uiterst toegankelijke openings- en titelnummer en de subtiel begeleidende toetsen van Stefan Rubicz op 'Day for night', is 'The trespasser' letterlijk een eenmanswerkstuk dat terug valt op de meest pure en bijgevolg dikwijls ook meest krachtige songuitvoeringsvorm met enkel 12-string en stem.


Boven het van een licht psychedelische toets voorziene gitaarspel, legt Yoder zijn vocalen breekbaar en gevoelig neer. Terwijl het gros van de ep hierdoor baadt in een haast ruraal laatavondlijke sfeer, komt afsluiter 'Let no man steal your thyme' met zijn protestsongallures het snedigst voor de dag. In afwachting van zijn voor volgend jaar aangekondigde eerste langspeler, kan je je alvast terdege opwarmen aan dit eerlijke, no-nonsense folkplaatje.

Houdt ondertussen ook zeker Scott Yoders website in de gaten. Volgende lente heeft de voormalige The Pharmacy-frontman immers een Europese tour gepland waarvan het schema voorlopig nog niet bekend is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten