maandag 30 juli 2018

Together Pangea – 'Sleeping Til Sunset': niet verrassend, wel mooi


Geen spoor meer van Roland Cosio de laatste tijd bij Together Pangea. Het lijkt erop dat de Californische garagepunks voortaan als trio door het leven gaan. In die hoedanigheid brachten ze ondertussen ook een eerste release op de markt, weliswaar zonder nieuwe songs.


De 'Sleeping Til Sunset'-ep biedt immers een akoestische benadering van een handvol eerder in rockopstelling uitgebracht nummers. De ene keer gebeurt dit met twee folkgitaren aangevuld met basispercussie de andere keer duiken dan weer piano, orgel en drums op of zelfs een elektrische bas en sologitaar.

Wie vertrouwd is met de altijd songgerichte, melodieuze, catchy aanpak van William Keegan en co mag het niet verwonderen dat het materiaal ook ontdaan van een stevige geluidsmuur helemaal overeind blijft. Terwijl drie nummers – waarvan vooral 'Friend of Nothing' tempo en snedigheid inruilt voor een soort ingetogen zwierigheid – werden geplukt van de gestroomlijnde recenste langspeler 'Bulls and Roosters', bewijst 'My Heart' van op het gruizige garagedebuut 'Living Dummy' dat de hang naar mooi in het oor liggende songs altijd aanwezig is geweest.

Dit maakt 'Sleeping Til Sunset' tot een uitstekend kleinood waamee Together Pangea de mogelijkheden naar de toekomst toe nog wat verder open trekt.

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten