dinsdag 29 november 2016

Cave Story – 'West': lofi rock & postpunk

Met hun zelf-geproducete, 'West' getitelde, tweede release onderneemt het Portugese Cave Story een verdienstelijke poging zich een plaats op de hedendaagse, Europese indierockkaart te bemachtigen.


Het album vat aan met een drietal naar jaren 90-lofi rock verwijzende songs die met hun kenmerkend lijzige vocalen groepen als Pavement, Nemo en het hedendaagse Car Seat Headrest voor de geest roepen. Hierna schakelt het door Gonçalo Formiga gefronte trio met onder meer 'Youth Boys' en 'American Nights' voor even over op nogal Brits aandoende, spitant gejaagde en dansbare postpunk om dan weer tot en met de instrumentale afsluiter 'Baguettes' hoofdzakelijk terug te vallen op eerder genoemde slackerrock.

Ondanks de melaancholische ondertoon klinkt 'West' – aangedikt door behoorlijk wat variatie in de muzikale stoffering waar zowel noisy surfgitaren, punkrockriffs als postrockpriegels hun plaats in vinden en goed uitgewerkte songstructuren – frivool strak, en wordt constant een oog gehouden op het aanstekelijke. Op die manier levert Cave Story een aantrekkelijk, catchy en bij momenten zelfs opzwepend visitekaartje af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten