woensdag 14 september 2016

NOTS – 'Cosmetic': lichte accentverschuiving

Op hun tweede langspeler houdt NOTS grotendeels vast aan het beproefde recept van het zowat een jaar oude debuut 'We Are Nots' dat postpunk, no wave en Riot Grrrl-diy succesvol bij elkaar in de pan klutste. Al vallen er wel enkele acccentverschuivingen te bespeuren.


Doordat de nog steeds onconventionele synths iets minder buitensporig in de mix liggen en het viertal uit Memphis ondertussen nog hechter voor de dag komt, wint de neergelegde beweeglijke dynamiek die geregeld de hypnotizerende toer op gaat, aan natuurlijke flair. Dit stelt de dames in staat de catchy hook waar het gros van de nummers aan is opgehangen wat dieper te exploreren en verder uit te werken, onder meer met een heel arsenaal aan nerveuze gitaarpartijen. Opvallendste voorbeelden van deze evolutie zijn het meeslepend dreinende titelnummer en vooral de meer dan zeven minuten lang avontuurlijke paden opzoekende afsluiter 'Entertain Me'.

Of je nu te maken hebt met de snerpende punkrock 'Rat King' dan wel met het op een monotoon groovende baslijn geënte 'Inherently Low', telkens werkt frontvrouw Natalie Hoffmann het geheel even overtuigend af met haar intens gespuide, in flarden gebrachte poëzie. Op die manier betekent het snedige, edgy, bij momenten vervreemdende en absoluut organisch overkomende 'Cosmetic' voor NOTS zeker en vast een stap voorwaarts.

https://www.facebook.com/Over-from-underground-1466055173714208/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten