zondag 16 februari 2020

ShitKid – 'Duo Limbo/'Mellan himmel å helvete'': heavy altrock


Waar ShitKid ten tijde van de eerste twee platen, toen het project van Åsa Söderqvist nog als duo opereerde en een soort experimenteel singersongschrijverschap bracht, liveshows steevast gepaard liet gaan met een choreografische pastiche op hardrock, is 'Duo Limbo/'Mellan himmel å helvete'' alreeds de tweede plaat op rij waarop de Zweedsen zelf grossieren in een erg heavy rockvariant. Om tot de gepresenteerde sludgy, grungy alternatieve rock te komen, kregen Söderqvist en vaste kompaan Lina Molarin trouwens behoorlijk wat (zijn stempeldrukkende) hulp van enkele indrukwekkende namen uit het genre, zijnde Melvins Buzz en Dale, en Buttthole Surfer Paul Leary.


Strikt genomen bevat de plaat slechts vier originele, nieuwe nummers. Elk van dezen verschijnt in twee uitvoeringen op het album, namelijk één met een Engelse tekst en één in een Zweedse vertaling hiervan. De overige productionele verschillen zijn miniem. Daardoor krijgt de (qua songmateriaal) feitelijke ep wel het allure van een lp. Zeker als je er nog bijrekent dat een in vier seconden uitgesproken zinnetje aangaande het halen van bier ook twee keer als track wordt meegeteld.

Terwijl 'Get Jealous' opgehangen is aan een zware, repetitieve riff, zijn 'Feels Like the Movies' en 'Anger MGMT' ware slepers, en krijg je in 'Eagles Over America' een catchy punkrockinvloed te horen. De vocalen klinken telkens scherp en intens. Shitkid combineert op die manier nu al twee releases lang aanstekelijke rock met een wat weirde vibe, wat niet wegneemt dat een zeker heimwee naar de muziek op 'This Is It' blijft sluimeren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten